ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Мінфіні не планують підвищення мінімалки

В Мінфіні не планують підвищення мінімалки

В Мінфіні не розглядають можливості підвищення мінімальної заробітної плати до 4200 гривень.

В Мінфіні не розглядають можливості підвищення мінімальної заробітної плати до 4200 гривень.

Підсумки І кварталу не створюють можливості для підвищення мінімальної зарплати до 4 200 грн, як це передбачено в Держбюджеті на 2018 рік.

Про це йдеться в повідомленні Укрінформу з посиланням на заяву заступника міністра фінансів Сергія Марченка.

"На сьогоднішній день оперативні дані Держказначейства за підсумками І кварталу 2018 року свідчать про те, що ми не маємо можливості підвищити мінімальну зарплату (держбюджет-2018 зобов'язав Мінфін у квітні розглянути можливість підвищити мінімальну зарплату з 3 723 грн до 4 200 грн — ред.)", - зазначив він.

За словами заступника міністра фінансів, за підсумками трьох місяців до держбюджету надійшло 193.6 млрд грн. Це 96,9% від затвердженого показника на перший квартал 2018 року (розпис 199.7 млрд грн). Тобто держбюджет недоотримав 6.1 млрд грн.

"Якби ми з квітня підвищили мінімальну зарплату до 4 200 грн на місяць, нам потрібно було б розширити видатки бюджету на цей рік щонайменше на 13 млрд грн. І це мінімальна сума, яка потрібна лише на підвищення "мінімалки" — без врахування підвищення посадового окладу працівника І тарифного розряду єдиної тарифної системи", - наголосив Марченко.

Він також зазначив, що підвищення мінімалки вимагає додаткових видатків біля 30 млрд грн протягом 2018 року.

"Підвищення мінімалки до 4 200 грн обійшлося б бюджету у суму від 13 до 30 млрд грн. Якщо ж врахувати підвищення тарифного розряду у співвідношенні до "мінімалки", матимемо додаткову потребу у видатках на 2018 рік біля 30 млрд грн", - повідомив заступник міністра.

Відзначимо, що раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявляв, що підстави та резерви для підвищення мінімальної заробітної плати в Україні є вже сьогодні.

Також раніше Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що перегляд розміру мінімальної заробітної плати до 4100 гривень неможливий у першому кварталі 2017 року, а далі залежатиме від показників росту економіки.

 

 
Коментарі (0)