ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВ Україні хочуть дозволити тотальну приватизацію гуртожитків

В Україні хочуть дозволити тотальну приватизацію гуртожитків

Реалізація даної програми дозволить забезпечити передачу гуртожитків у власність територіальним громадам. У результаті понад 150 тис. громадян будуть забезпечені власним житлом

Народні депутати України прийняли в першому читанні проект закону № 10226 «Про Загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-2015 роки», розроблений урядом. За таке рішення проголосували 272 народних депутати.

Як зазначив доповідач з даного питання – перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Олександр Аліпов, даним документом передбачається затвердити програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад, що дозволить приватизувати протягом 4 років 2,5 млн кв. м житла.

«Фінансування програми здійснюватиметься за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Держава виділяє місцевим бюджетам кошти на заходи, пов'язані з прийняттям у комунальну власність гуртожитків, а саме, на виготовлення необхідної технічної документації, проведення капітального ремонту конструктивних елементів гуртожитків, внутрішньобудинкових мереж тепло- і водопостачання, водовідведення, електромереж і т.п. Органи місцевого самоврядування на підставі проектної документації розраховують необхідні обсяги фінансування... Загальний обсяг фінансування програми передбачається у розмірі 1,2 млрд грн, які діляться між державним і місцевими бюджетами рівними частинами, 50 на 50», - пояснив чиновник.

Він зазначив, що реалізація даної програми дозволить забезпечити передачу гуртожитків у власність територіальним громадам. У результаті понад 150 тис. громадян будуть забезпечені власним житлом, отримавши право приватизації тих кімнат, в яких вони зараз проживають.

Катерина Селіванова

 
Коментарі (1)
Андрій Осадчий
16 Травня 2012 p. 09:37
Теперь понятно...таким образом сократится количество граждан, нуждающихся в улучшении жилищных условий и очередь на жилье сократится сама собой почти в 2 раза...а чиновники поставят галочку - смотрите какие молодцы мы...