ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ Україні планують зменшити втрати води та електроенергії на 50%

В Україні планують зменшити втрати води та електроенергії на 50%

До 2030 року передбачено заходи із модернізації систем водопостачання та водовідведення, що повинні забезпечити зменшення втрат енергії та води на 50% і більше

 

До 2030 року передбачено заходи із модернізації систем водопостачання та водовідведення, що повинні забезпечити зменшення втрат енергії та води на 50% і більше.

Відповідні програмні документи у сфері термомодернізації презентували у Міністерстві розвитку громад та територій України, передає «Закон і Бізнес».

Йдеться про проекти Довгострокової стратегії термомодернізації будівель до 2050 року та концепцій державних цільових програм до 2030 року з підтримки термомодернізації будівель, енергетичної модернізації систем централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення.

Затвердження Урядом цих програмних документів передбачено законами «Про енергетичну ефективність» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для запровадження комплексної термомодернізації будівель».

«Кошти, які будуть зекономлені завдяки впровадженню енергоефективних заходів в житловому секторі, у сфері теплопостачання, водопостачання та водовідведення, зможемо скерувати зокрема на відбудову країни та підсилення її обороноздатності», - пообіцяв перший заступник міністра розвитку громад та територій Василь Лозинський.

 

 

 
Коментарі (0)