ГоловнаВибір редакціїЖитлоВ Україні відкрили найбільше містечко для переселенців

В Україні відкрили найбільше містечко для переселенців

У Дніпропетровській області відкрили найбільше модульне містечко для переселенців із семи. Наразі там вже поселилося майже півтисячі переміщених осіб.

У Дніпропетровській області у місті Павлоград відкрилося найбільше модульне містечко для переселенців із 7-ми, що зводились у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Наразі, у тимчасових будиночках вже оселилося 450 переміщених осіб. Загалом модульне містечко розраховане на 640 людей. Оселитися вимушені переселенці із Донецької та Луганської областей у тимчасових житлах можуть на 3 місяці. За цей час таким особам буде підібране постійне житло на території області чи в інших регіонах країни.

«Ці будинки – частина обіцянки, яку дала Ангела Меркель під час свого візиту в Україну для того, щоб полегшити життя людей, які повинні були втікати від війни. Це знак німецької солідарності з Україною. Німеччина й Європа не залишать вашу країну в цей складний час на самоті. Ми на вашому боці», - відзначив Надзвичайний та Повноважний посол ФРН в Україні Крістоф Вайль на урочистому відкритті модульного містечка.

Загалом у транзитному містечку змонтовано 13 будинків 10-модульного типу, 4 будинки 28-модульного типу та 3 адміністративно-господарчі будівлі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 20 січня у Дніпропетровській області у місті Нікополь влада оголосила вартість проживання переселенців з Донбасу та Криму більше ніж 800 грн в місяць.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)