ГоловнаПублікаціїОпалювальний сезон 2023-2024В Україні запустили монетизацію пільг на оплату житлово-комунальних послуг

В Україні запустили монетизацію пільг на оплату житлово-комунальних послуг

Міністерство соціальної політики запустило в Україні систему монетизації пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Тепер паралельно будуть діяти дві системи надання пільг у грошовій формі
Міністерство соціальної політики запустило в Україні систему монетизації пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Тепер паралельно будуть діяти дві системи надання пільг у грошовій формі: готівкова і безготівкова, про це розповіла пресслужба міністерства.
 
Пільги в безготівковій формі призначаються всім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через “Ощадбанк”. Після отримання грошей “Ощадбанк” буде переказувати гроші на рахунки управляючих, об’єднань, виконавців комунальних послуг.
 
Такий механізм розроблено, для пільговиків похилого віку, які звикли до теперішньої системи. А ті, хто захоче отримувати субсидію у готівковій формі, можуть написати заяву в органи соцзахисту. Після обробки документів в Мінсоцполітики, вони будуть направлені в “Ощадбанк”.
 
Впровадження нових механізмів має на меті об’єднати максимальну зручність для громадян зі створенням необхідних умов для розвитку прозорого та конкурентного ринку надання житлово-комунальних послуг.
 
Пільги у грошовій формі призначать всім охочим на підставі поданих особисто заяв до органів соціального захисту населення, які будуть формувати щомісяця до 25-го числа реєстри пільговиків і передавати їх до Мінсоцполітики. Кошти будуть надходити на особові рахунки пільговиків, які зможуть вивести їх в будь-який час.
 
Коментарі (0)