ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїВ українські ЖЕКи прийде хвиля звільнень

В українські ЖЕКи прийде хвиля звільнень

В Україні планують реформувати систему обслуговування багатоквартирного житлового фонду, адже більшість коштів, яке сплачує населення за обслуговування своїх помешкань, йде не на потреби мешканців, а на заробітну плату працівникам ЖЕКів.

Близько 65% коштів, які мешканці багатоквартирних житлових будинків столиці сплачують за обслуговування своїх помешкань, витрачаються на заробітну плату працівникам ЖЕКів, замість того, щоб спрямовувати ці кошти на першочергові потреби такого житла. Про це в ефірі каналу «1+1» заявив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов, передає прес-служба Мінреніону.

«Тому Київ стане одним з перших, де цю систему реформують. 102 юридичні особи, які обслуговують житловий фонд сьогодні в столиці, трансформують в 10 юридичних осіб і тим самим заощадять кошти заробітного фонду і спрямують їх на якісне обслуговування будинків», – сказав пан Білоусов.
 
За його словами, реформа системи ЖЕКів в Києві стартує з 2015 року. Не дивлячись на суттєве скорочення юридичних осіб з обслуговування багатоквартирного житлового фонду в місті, кількість самих дільниць, куди люди сьогодні звертаються за різного роду послугами, не зміниться.  Тобто мешканці вже за звичною їм адресою (сьогоднішнє місце розташування ЖЕКу) звертатимуться за послугами – видача необхідних довідок, виклик сантехніка тощо.  
 
«Зменшиться кількість директорів, головних бухгалтерів, а кількісний склад обслуговуючого персоналу ЖЕКу залишиться. Тобто не зміниться кількість тих людей, які задіяні в ремонті житлового фонду і видачі всіх необхідних документів. Людині не треба буде їхати в район за довідкою», - пояснив Андрій Білоусов.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», попри недосконале законодавство у сфері ЖКХ та економічні фактори, головною причиною, чому українці неохоче створюють ОСББ, є проблеми мешканців багатоповерхівок у спілкуванні одне з одним.
 
Коментарі (0)