ГоловнаПублікаціїБлагоустрійВідкриті люки загрожують життю українців - опитування

Відкриті люки загрожують життю українців - опитування

Проблема незахищених каналізаційних люків є актуальною для багатьох українців з різних регіонів. Трагічні випадки трапляються, як із дітьми, так і з дорослими з вини недбалих комунальників та «мисливців» за металобрухтом.

Нещодавно Україну сколихнула трагічна новина про загибель дитини унаслідок падіння у незахищений каналізаційний люк у Львові. Так, наразі за фактом службової недбалості посадових осіб водоканалу, на балансі якого знаходиться сумнозвісний колектор, розпочато кримінальне розслідування.

Втім, проблема не зникає. Щодня з різних регіонів України приходять звістки про випадки падіння людей у погано захищені каналізаційні люки. Все частіше дорослі і діти стають жертвами не лише професійної недбалості комунальників, а й крадіїв кришок люків, які нехтують життям людей заради дрібної грошової виручки. Натомість, за даними водоканалів, відновлення украденої кришки люку комунальникам в середньому коштує 2 тис. грн.

Тож, «Україна Комунальна» вирішила запитала своїх читачів «В якому стані каналізаційні люки у дворах ваших будинків?». Опитування проводилося на шпальтах інформаційного агентства та на офіційній сторінці у Facebook у період з 14 по21 жовтня.

Так, більшість респондентів (33%) зізналися, що не переживають проблему на власному досвіді, мовляв всі каналізаційні люки безпечно закриті. Однак, 29% опитуваних усе ж змушені обходити деякі відкриті каналізації у власному дворі. 19% учасників опитування повідомляють, що відкриті люки на вулицях є, однак комунальники та місцеві жителі прикривають їх підручними матеріалами. 18% респондентів постійно піддаються небезпеці,  адже всі кришки каналізаційних люків на вулицях здані на металобрухт.

40% читачів, які відповідали на аналогічне питання у мережі Facebook, зізналися, що деякі люки на подвір'ї без кришок.  У 36% опитаних всі каналізаційні люки на вулицях захищені. 16% респондентів обходять прикриті підручними засобами відкриті каналізації. 8% визнають, що люки закриті, втім все одно становлять загрозу для дітей.  

Все дети любят играть, бегать и прыгать. Для этого имеется множество различных игрушек. Вот, например, воспользовавшись следующей ссылкой http://ozilux.com.ua/shop/product/prygun-oslik-detskii, Вашему вниманию будет представлен прыгун ослик. Более детально ознакомиться с ассортиментом можно на сайте ozilux.com.ua.

 
Коментарі (0)