ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГВ.Гройсман:«Монополісти сіли на шию людям і звісили ноги»

В.Гройсман:«Монополісти сіли на шию людям і звісили ноги»

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що постачальники послуг не мають права вимагати від споживачів якісь додаткові суми, крім встановлених тарифів на газ.
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман звертається до Міністерства енергетики та вугільної промисловості, а також до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з вимогою провести перевірки постачальників енергоресурсів на місцях і виправити ситуацію із встановленням тарифів, вищих за прогнозовані. 
 
Про це Глава Уряду сказав під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді.
 
«Я стурбований ситуацією. Звертаюся до громадян: платіть тільки за фактично спожитий газ по ціні 8,55 грн за кубометр. Все інше – шахрайство з боку постачальників, – сказав Володимир Гройсман. – Я підготував доручення, звернуся до Міненерговугілля та НКРЕКП… Треба підтримати НКРЕКП з точки зору контролю і штрафувати облгази… Облгази виходять за межі своїх повноважень, а люди страждають».
 
Він заявив, що постачальники послуг не мають права вимагати зі споживачів якісь додаткові суми, окрім встановлених тарифів на газ. 
 
"Я бачу, що монополісти сіли на шию людям і звісили ноги. За таке знущання потрібно нараховувати величезні штрафи", - сказав Гройсман.
 
Глава Уряду також ініціював створення спеціальної робочої групи з перевірки облгазів. «Зробимо групу і почнемо їх приводити до тями», – зазначив Прем’єр-міністр.
 
Нагадаємо, ПАТ "Київгаз" виставив у рахунках киян, що не мають лічильників на газ, споживання додаткових об’ємів через відсутність гарячої води в столиці влітку. А ряд облгазів з групи РГК Дмитра Фірташа вказали у платіжках за жовтень використання додаткових об’ємів газу через "приведення до стандартних умов". 
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Грудня 2018 p. 23:03
Спустошує кишені не плата за газ, а плата за воду. Особливо у споживачів без квартирного лічильника холодної води.