ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВлада розділить діяльність з постачання та передачі газу

Влада розділить діяльність з постачання та передачі газу

Влада відокремить діяльність обл- та міськгазів щодо передачі та розподілу газу. Такі положення прописані в Програмі діяльності уряду.

Український уряд планує розділити діяльність обласних та міськгазів щодо передачі та розподілу поставок газу до 30 листопада цього року. Такі заходи закладені у Програмі діяльності Кабінету Міністрів, затвердженій розпорядженням №213-р від 4 березня 2015 року.

«Забезпечення відокремлення транспортування та розподілу природного газу від інших видів діяльності суб’єктів, які здійснюють діяльність на газовому ринку», – зазначається в Програмі.

Крім цього, Програма передбачає розробку до 31 березня порядку формування тарифів на транспортування природного газу магістральними трубопроводами територією України на основі тарифної системи «вхід/вихід», що сприятиме гармонізації українського газового ринку відповідно до законодавства ЄС.

Також, у документі зазначається, що до 10 червня уряд розробить проект Закону про розділення діяльності з передання та постачання електроенергії для обленерго.

Такі заходи спрямовані на виконання вимог другого та третього Енергопакетів ЄС.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 17 березня набрали чинності Типові договори на розподіл та постачання природного газу за регульованим тарифом. Відтак, суб’єктам, що здійснюють господарювання у цій сфері потрібно привести договірні відповідності згідно з вимогами договорів.

 
Коментарі (1)
Sergiy1
19 Березня 2015 p. 12:32
Так необхідно і по воді зробити!