ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗа минулий опалювальний сезон було спожито 24 млрд кубів газу

За минулий опалювальний сезон було спожито 24 млрд кубів газу

Впродовж опалювального сезону 2015-2016, що тривав з жовтня 2015 по квітень 2016, було використано 24 мільяри куб м газу. Ця цифра є загальною для всіх категорій споживачів. Газу власного видобутку за цей період було спожито 11,8 млрд куб.м.

Впродовж минулого опалювального сезону, що тривав з жовтня 2015 по квітень 2016, всіма категоріями вітчизняних споживачів було використано 24 млрд.куб.м природного газу, повідомляє прес-служба ПАТ «Укртрансгаз».

Як повідомляє центральний диспетчерський департамент оператора української газотранспортної системи, для задоволення таких обсягів споживання газу, використовувалось паливо вітчизняного видобутку, об'єм якого склав 11,8 млрд.куб.м, також провадився відбір природного газу із газосховищ обсягом 8,6 млрд.куб.м та використання імпортних поставок в обємі 4,9 млрд.куб.м.

Нагадаємо, Україна закінчила опалювальний сезон з більш, ніж 8 млрд куб м газу в сховищах, що є реекордним числом і на 11% перевищує показник минулого року. Закачування природного газу в сховища здійснюється в добовому режимі 20,5 мільйона кубометрів, що в чотири рази більше обсягу закачаного палива в попередню добу.

Також українська влада має намір обійтися поставками газу з допомогою реверсу з країн ЄС, ігноруючи російську пропозицію. Обсяги палива, необхідні в новому сезоні, складуть близько 11-13 млрд куб. м. Крім того, пропозиція європейських партнерів є більш вигідним в порівнянні з російським і становить 190 дол та тисячу куб. м

 

 
Коментарі (0)