ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняЗа тиждень Держенергоефективності відшкодувало 40 млн грн за «теплими кредитами»

За тиждень Держенергоефективності відшкодувало 40 млн грн за «теплими кредитами»

Нещодавно Уряд виділив додатково 400 млн грн на фінансування програми «теплих кредитів».

Цього тижня завдяки Держенергоефективності відшкодовано 43,2 млн грн учасникам урядової програми «теплих» кредитів, які залучали кошти в Приватбанку.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Урядового порталу.

Зокрема, 42,6 млн грн отримали ті родини, які купували енергоефективні матеріали для утеплення індивідуального житла. Ще 590 тис. грн виплачено домогосподарствам, які встановили твердопаливні котли.

«Надання фінансової допомоги учасникам програми триває. Держава виконує зобов’язання. Крім того, нещодавно Уряд виділив додатково 400 млн грн на фінансування програми. Тож усі охочі матимуть можливість з розумом підготуватися до опалювального сезону, здійснивши енергоефективні заходи у своєму будинку та отримавши державну підтримку», – зауважив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Загалом з початку дії програми «теплих кредитів» її учасники отримали з держбюджету близько 1,6 млрд грнбезповоротної державної фінансової допомоги на енергоефективні заходи.

Як повідомлялося раніше, минулого тижня ще 20 ОСББ скористалися «теплими кредитами» через Ощадбанк та Укргазбанк і залучили 3,3 млн грн. на енергоефективні заходи. Для порівняння минулого року таку суму коштів ОСББ залучали за весь серпень-місяць.

Нагадаємо, що населення та ОСББ, охочі до енергоощадності, можуть звертатися і до місцевих програм здешевлення «теплих кредитів». Наразі в регіонах повноцінно діють 140 таких програм. Участь як в державній, так і місцевих програмах - нагода отримати подвійну і навіть потрійну безповоротну фінансову допомогу на енергоефективні заходи. Дізнатися, де саме чинні такі програми, можна за допомогою Інтерактивної карти на сайті Держенергоефективності: http://saee.gov.ua/uk/programs/map.

 

 
Коментарі (0)