ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаЗаборгованість по оплаті за тепло і гарячу воду в грудні досягла 9,4 млрд грн

Заборгованість по оплаті за тепло і гарячу воду в грудні досягла 9,4 млрд грн

Заборгованість з оплати централізованого опалення та гарячого водопостачання в грудні збільшилася на 17% в порівнянні з показником на кінець листопада і досягла 9,4 млрд грн.
Заборгованість з оплати централізованого опалення та гарячого водопостачання в грудні збільшилася на 17% в порівнянні з показником на кінець листопада і досягла 9,4 млрд грн., повідомляє Державне управління статистики.
 
Заборгованість за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій за звітний період трохи зменшилася і становить 2,4 млрд грн, заборгованість за вивезення побутових відходів збільшилася до 400 млн грн.
 
При цьому заборгованість за централізоване водопостачання та водовідведення скоротилася на 6% - до 1,5 млрд грн.
 
"У грудні українці сплатили за електроенергію 2 млрд грн (108,4% від нарахованих за цей період сум). При цьому заборгованість за електроенергію станом на кінець грудня склала 3,3 млрд грн", - повідомляє Держстат.
 
Всього у грудні українці сплатили за житлово-комунальні послуги 7,9 млрд грн, що становило 63,8% нарахованих за цей період сум. Найвищий рівень оплати спостерігався у Рівненській, Чернігівській та Вінницькій областях (105,4%, 97% та 94,4% відповідно), а найнижчий - у Закарпатській, Луганській та Дніпропетровській областях (42,2%, 46,5% та 53,4% відповідно).
 

У січні-грудні 2016 року з населенням було укладено 36,1 тис. договорів про реструктуризацію заборгованості на загальну суму 165 млн грн. 

 
Коментарі (0)