ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗбільшення тарифів вплинуло на кількість прохачів субсидій

Збільшення тарифів вплинуло на кількість прохачів субсидій

Чергове подорожчання комунальних послуг в Україні викликало нову хвилю звернень за отриманням субсидій на ЖКП. Лише протягом місяця кількість субсидіантів збільшилась на 1,1 мільйон.

В травні  за субсидіями звернулося близько 1 млн домогосподарств. Подібний ажіотаж  було спровоковано швидким ростом тарифів на комунальні послуги.

За даними Державного комітету статистики протягом перших п'яти місяців 2016 року  за отриманням житлових  субсидій звернулося вдвічі більше домогосподарств, ніж за аналогічний період торік.

У Держкомстаті зафіксовано  40% звернень (понад 1,1 мільйона домогосподарств) у 2016 році лише протягом травня, коли відбулося підвищення тарифів на газ для побутових споживачів.

"У січні-травні 2016 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 2,74 млн домогосподарств, що у 2 рази більше, ніж у січні-травні 2015", – зазанчили у відомстві.

Лише з початку рокуза субсидіями звернулося 2 747 951 домогосподарство. 

Нагадаємо, що Витрати на субсидії, призначені для компенсації оплати житлово-комунальних послуг, в січні-травні 2016 року становили 2 млрд 309,5 млн грн, що в 9,8 раза, або на 2 млрд 74,5 млн грн, вище за цей же період минулого року.

Середній розмір субсидії для компенсації витрат на оплату житлокомпослуг на одну сім'ю в травні 2016 року збільшився в 1,55 раза порівняно з травнем 2015 року та становив 414,5 грн.

Крім того, за прогнозами експертів, до кінця поточного року більшість українських сімей будуть невзмозі самостійно сплачувати комунальні послуги та будуть вимушені звернутися по субсидію.

 

 
Коментарі (0)