ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЧерез борги 90 виробників тепла старт опалювального сезону під загрозою

Через борги 90 виробників тепла старт опалювального сезону під загрозою

Вчасний старт опалювального сезону для жителів 57 населених пунктів під загрозою через борги виробників тепла
Борги 90 підприємств теплоенергетики ставлять під загрозу вчасний старт опалювального сезону. Такими є оперативні дані НАК «Нафтогаз України» (про підприємства, які не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО), про це повідомила пресслужба компанії.
 
Нафтогаз публікує перелік критичних боржників, аби мешканці кожної області могли перевірити, чи входить до нього місцеве (регіональне) підприємство ТКЕ.
 
Щоб убезпечити своїх клієнтів та успішно увійти в опалювальний сезон, виробники тепла мають виконувати обов’язкові умови постачання газу (передбачено Постановою КМУ від 19 жовтня 2018 р. №867).
 
До таких умов, зокрема, належить підписання договору з Нафтогазом відповідно до законодавства, а також виконання однієї з трьох наведених нижче умов:
 
- дотримання рівня розрахунків не нижче 90% за усіма укладеними з НАК "Нафтогаз України" договорами (без урахування штрафних санкцій) (для виробника теплової та електричної енергії, управління майном якого здійснює Фонд державного майна, не нижче 60%)
 
або
 
- укладення та виконання договору з НАК "Нафтогаз України" про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ згідно з типовим договором у межах реалізації Закону України "Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії"
 
або
 
- подання та виконання виробником погодженого виконавчим органом відповідної місцевої ради графіка погашення заборгованості, а також здійснення поточних розрахунків за використаний природний газ.

Нафтогаз закликає тепловиробників, які не дотримуються вимог законодавства для отримання газу на пільгових умовах ПСО, привести свої розрахунки до належного рівня.  

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
21 Вересня 2020 p. 19:29
Плата за гарячу воду для квартир без індивідуальних лічильників має нараховуватись згідно затверджених норм споживання, а не за так званим будинковим лічильником.
Коля Пухов
21 Вересня 2020 p. 19:33
А хто повинен встановлювати лічильники води у квартирах?-------------------------Вимірювання кількості проданого кожному покупцеві товару ( а ком. послуга - це товар) покладається на продавця, а не на покупця. Тобто, лічильники води у квартирах має встановлювати надавач ком. послуги, а не споживач.
Коля Пухов
29 Вересня 2020 p. 19:50
Щодо опалення , то для кутових і торцевих квартир хрущівок температура теплоносія у батареях має бути вищою, ніж для серединних квартир. Цю диференціацію і досі не запроваджено, що приводить до того, що кутові квартири взимку холодні, а серединні - перегріті.-------------------Бо зараз так: коли споживач взимку скаржиться до ЖЕКу на прохолодну батарею у кімнаті, то жеківці приходять і вимірюють температуру повітря (!) у кімнаті, а не температуру батареї. Це очевидне з підміною шахрайство, адже споживач скаржився не на температуру повітря, яку, можливо, підвищує електрообігрівачем, а на температуру батареї. Але жеківці не можуть прохолодну батарею зробити гарячішою, і також не можуть зменшити плату за опалення, тому вдаються до такої підміни.