ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДоступного житла у столичному передмісті побільшає

Доступного житла у столичному передмісті побільшає

У столичному передмісті вводиться в експлуатацію 30 тис. м житла за підтримки ДІУ. Прогнозовано власні оселі до нового року отримають понад 550 родин.

У передмісті Києва зводиться нове житло за підтримки Державної іпотечної установи. Три будинки житлового комплексу «Софія Київська», площею понад 30 тис. кв. м будуть завершені найближчим часом. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ДІУ.

«Ми очікуємо, що перші квадратні метри будуть введені вже до нового року та 553 родини відсвяткують новорічні та різдвяні свята у власних оселях», - поділилася прогнозами керівник прес-служби ДІУ Ганна Волобуєва.

За її словами, особливість цього об’єкта полягає у тому, що площа квартир в ньому складає 40-70 кв. м. Тобто орієнтована, насамперед, на людей з невеликим рівнем доходів.  Крім того, Ганна Волобуєва зазначила, що фінансування управління дозволило забудовнику використовувати при будівництві високоякісні матеріали та вчасно підвести комунікації.

У свою чергу директор компанії-забудовника ЖК «Софія Київська» - Ігор Ковальчук  наголосив, об’єкт, який вводитиметься в експлуатацію, братиме участь у двох державних програмах здешевлення іпотеки для населення – «Доступне житло» Мінрегіону та рефінансування іпотечних кредитів ДІУ. На його думку, це додатково сприятиме вирішенню одного із головних питань громадян – житлового.  

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на державну іпотеку витрачено понад 100 млн грн. За даними ДІУ з початку року за підтримки держави понад 450 родин придбали пільгове житло.

 
Коментарі (0)