ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДТЕК вимагає від президента заборонити імпорт електроенергії з РФ і підняти тарифи

ДТЕК вимагає від президента заборонити імпорт електроенергії з РФ і підняти тарифи

Генеруючі підприємства звернулися до президента, прем'єра, секретарю РНБО, главі НКРЕКУ і Міненергетики з проханням вплинути на ситуацію, що кризову ситуацію в сфері енергетики

 

Генеруючі підприємства звернулися до президента, прем'єра, секретарю РНБО, главі НКРЕКУ і Міненергетики з проханням вплинути на ситуацію, що кризову ситуацію в сфері енергетики.

Генеруючі підприємства написали спільне звернення через кризову ситуацію в сфері енергетики. Лист опубліковано в телеграм-каналі "Щитова". Серед підписантів звернення, переважно підприємства, що входять до ДТЕК Ріната Ахметова. Це «ДТЕК Дніпроенерго», «Донбасенерго», «ДТЕК Західенерго», «ДТЕК Східенерго», а ткже «Сумитеплоенерго», Миронівська ТЕЦ, ТОВ «Єврореконструкція».

Компанії вказують на 5 основних проблем:

Імпорт з РБ і РФ виглядає дивно на тлі того, що українським ТЕС припадає простоювати в осінньо-зимовий період, чого не було за всю історію української енергетики.

ТЕС і ТЕЦ зазнають величезних збитків через те що майже 50% е / е продається по необгрунтовано заниженою ціною.

Через «прайс-кепів» вночі ТЕС і ТЕЦ повинні продавати е / е нижчою за собівартість. А імпорт е / е з РФ не дає не тільки компенсувати збитки, а призводить до збитків і вдень.

Дурна ситуація виходить: ТЕС розвантажують і не дають виконувати договори на поставку, через що вони повинні купувати е / е на балансує ринку по прайс-кепам і продавати її за ціною ринку на добу вперед.

До сих пір не запрацював ринок допоміжних послуг.

Що просять:

зупинити імпорт з РФ і РБ;

скасувати прайс-Кепи на ринку на добу вперед, на внутресуточном і балансує ринку;

дозволити гарантувати покупцеві продавати е / е на загальноекономічних підставах;

ввести ринок допоміжних послуг;

запровадити дієвий механізм економічної підтримки для ТЕЦ для того, щоб опалювальний сезон пройшов нормально.

 

 
Коментарі (0)