ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання"Газпром" визначився з ціною на газ та готовий до поставок в Україну

"Газпром" визначився з ціною на газ та готовий до поставок в Україну

Представники "Газпрому" заявили, що компанія готова постачати в Україну газ після передоплати.

Як заявив голова правління компанії Олексій Міллер ціна за тисячу кубометрів газу складатиме близько $167,57, а постачання газу здійснюватиметься лише після попередньої оплати.

"Ціна для України за формулою ціни за контрактом 2009 р. становить 167,57 дол. на ІІІ квартал. Попередній рахунок для компанії НАК "Нафтогаз України" виставлено. Для того щоб відновити поставки, НАК має всього лише зробити передоплату", - зазначив Міллер.

Він також додав, що діючий на сьогоднішній день контракт не потребує ніяких змін та доповнень, тому достатньо лише здійснити передоплату для отримання Україною газу.

"Ціна газу для України є нижчою, ніж на європейських торгових майданчиках за нашим контрактом, і купівля нашого російського газу для України є вигідною, - додаю він,- Обсяги, які наші українські колеги заявляють на третій квартал, досить значні – 3 млрд кубометрів газу ... І ці обсяги абсолютно виправдані. Ми дуже уважно стежимо, як Україна веде закачування газу в ПСГ. На жаль, до сьогоднішнього дня відставання від графіка попередніх двох років з закачування газу в ПСГ становить вже більше 2,2 млрд кубометра газу. Це дуже-дуже велика величина".

Як відомо,  раніше в "Укртрансгазі" прозвучали заяви про реверсні поставки газу з ЄС в Україну на 30-40%, які залежать від  обсягів газу, що надходить до Європи з Росії.

 

 
Коментарі (0)