ГоловнаНовини ЖКГПодіїГотується законопроєкт, що визначить страховий стаж для людей отримуючих зарплату в конверті - Мінсоцполітики

Готується законопроєкт, що визначить страховий стаж для людей отримуючих зарплату в конверті - Мінсоцполітики

Міністерство соціальної політики готує законопроєкт, який допоможе вираховувати страховий стаж людям, які працюють без оформлення і отримують зарплату в конверті
Міністерство соціальної політики готує законопроект, який допоможе вираховувати страховий стаж людям, які працюють без оформлення і отримують зарплату в конверті, це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебная.
 
За словами Лазебний, півмільйона українців можуть залишитися взагалі без пенсій так як українці, що працюють без оформлення не матимуть необхідних 15 років стажу, якщо не змінити діючі на даний момент норми законодавства.
 
Також, за її словами, можуть залишитися без пенсії ті, хто працює на неповну зайнятість.
 
"Ми розробили законопроект і відправили його на експертизу в Міжнародну організацію праці, і будемо просувати його далі", - повідомила міністр.
 
Раніше повідомлялося, що міністр фінансів Сергій Марченко під час засідання робочої групи з питань запровадження обов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення заявив, що накопичувальна пенсійна система, введення якої планується урядом, не означає відмову від існуючої солідарної системи.
 
"Ми підтримуємо необхідність введення накопичувального рівня. Ми вважаємо, що на сьогоднішній час досить сприятливий момент саме для цього. Ми готові максимально долучатися, відпрацьовувати законопроекти, і ми вважаємо, що ця реформа на сьогоднішній момент назріла", - сказав Марченко.
 

Він підкреслив, що впровадження накопичувальної системи не означає відмову від солідарної. 

 
Коментарі (0)