ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГройсман: Земельний пай не позбавляє права на субсидію

Гройсман: Земельний пай не позбавляє права на субсидію

При розрахунку розміру субсидії враховується дохід, який приносить майно. Якщо пай не здається в оренду, то дохід відсутній.

Наявність будь-якого майна, в тому числі квартири, машини, земельних паїв, не впливає на право отримання субсидії. При розрахунку розміру субсидії враховується дохід, який приносить майно. Якщо пай не здається в оренду, то дохід відсутній. Про це на своїй сторінці в Facebook написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«У суспільстві ходять чутки про те, що якщо у кого-небудь з членів сім'ї у власності є земельний пай, то така сім'я не може претендувати на субсидію. Відповідально заявляю – це неправдива інформація», – написав Гройсман.

За його словами, для прикладу людина отримує пенсію в розмірі 1400 грн. При цьому володіє земельним паєм, який умовно приносить дохід 2000 грн на рік. Таким чином дохід цієї людини в рік становить 18 800 гривень. При розрахунку субсидії для такої людини береться його середньомісячний дохід – тобто 1566 грн (18 800/12 місяців). Він ділиться на прожитковий мінімум – 1399 грн., ділиться на 2 (базовий коефіцієнт) і множиться на 15% (згідно з формулою розрахунку субсидії).

«Це означає, що оформивши субсидію, комунальні витрати цієї людини складуть лише 8,4% від сукупного доходу. Тобто, 131 грн в місяць людина буде платити за комуналку самостійно, решту – заплатить держава», – зазначив прем'єр.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Серпня 2016 p. 20:03
Багато українців взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій ; звільнені з роботи у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ , тобто з ініціативи держави, по незалежним від працівників причинам , живуть по декілька років на утриманні своєї сім"ї та перебиваються випадковими підробітками . А щоб не давать їм субсидії тепер держава штучно приписує їм дохід у розмірі двох прожиткових мінімумів... У якій ще країні є така турбота про людину?