ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНафтогаз відмовляється платити за газ для захопленого Донбасу

Нафтогаз відмовляється платити за газ для захопленого Донбасу

Газпром вимагає від українського Нафтогазу оплатити обсяг поставленого на непідконтрольні території палива в розмірі 670 млн дол. У свою чергу Нафтогаз відмовляється платити, оскільки не брав газ через ГВС Прохорівка і Платово

У НАК «Нафтогаз України» не мають наміру оплачувати поставлене російським «Газпромом» «блакитне паливо» на непідконтрольні Україні території, повідомляє Термінал.

Як повідомили в прес-службі української компанії, «Газпром» запропонував «Нафтогазу» заплатити $ 0,67 млрд за газ, нібито поставлений російською компанією на непідконтрольні території Донецької та Луганської областей за період з лютого 2015 року по квітень 2016 року.

«Нафтогаз України» не купує газ у «Газпрому» з листопада 2015 року, а до цього імпортував газ виключно через пункти входу в ГТС на підконтрольній Україні території. Всі куплені «Нафтогазом» обсяги газу враховані сторонами і оплачені «Нафтогазом». Компанія очікує, що рішення по всім взаємним вимогам по існуючим між «Нафтогазом» і «Газпромом» контрактами винесе арбітраж. «Нафтогаз» не приймає газ за контрактом з «Газпромом» на газовимірювальних станціях (ГВС) Прохорівка і Платово. Дані про постачання газу через зазначені ДВС не можуть використовуватися при підготовці актів здачі-приймання природного газу і, відповідно, обсяги цього газу не підлягають оплаті «Нафтогазом», - йдеться в повідомленні НАКу.

 

 
Коментарі (0)