ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНБУ прогнозує зростання тарифів на комуналку

НБУ прогнозує зростання тарифів на комуналку

Національний банк України попередив українців, що тарифи у 2021 році на житлово-комунальні послуги потребуватимуть корекції у бік збільшення
Національний банк України попередив українців, що тарифи у 2021 році на житлово-комунальні послуги потребуватимуть корекції у бік збільшення, про це повідомила пресслужба НБУ.
 
Як пояснюють у Нацбанку, така необхідність продиктована підвищенням цін на енергоносії у світі.
 
У НБУ нагадали, що торік рішення уряду з фіксації тарифів на «блакитне паливо» для населення та виробників тепла посприяли збереженню «кревних» для громадян та дещо уповільнили інфляцію, однак вже цього року тарифи неминуче коректуватимуть.
 
У Національному  банку України стверджують, що крок щодо приведення тарифів на комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня дозволить усунути дисбаланси в енергетичному секторі. При цьому очікується, що це створить суттєвий інфляційний тиск та призведе до погіршення прогнозів. 
 
"Одномоментне приведення тарифів на ЖКП до економічно обґрунтованих рівнів усуне дисбаланси в енергетичному секторі, однак створить значний інфляційний тиск та призведе до погіршення очікувань. Натомість відтермінування рішень щодо тарифів на ЖКП акумулюватиме квазіфіскальні дисбаланси й ціновий тиск у майбутньому", - говориться у повідомлені.
 
У НБУ наголосили, що саме підвищення тарифів і стане одним з ключових ризиків для інфляції поточного року.
 
Коментарі (0)