ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНімеччина вже готує альтернативу «Північному потоку-2»

Німеччина вже готує альтернативу «Північному потоку-2»

Підписано контракт між дочірньою структурою Uniper і японської Mitsui на будівництво нової регазифікаційної установки для СПГ-терміналу в Вільгельмсхафені

Підписано контракт між дочірньою структурою Uniper і японської Mitsui на будівництво нової регазифікаційної установки для СПГ-терміналу в Вільгельмсхафені. Нова установка буде побудована на верфі Daewoo Shipbuilding Marine Engineering в Південній Кореї, а потім пришвартований в море для прийому і регазифікації СПГ з приходять до неї танкерів-газовозів. З береговою інфраструктурою будуть поєднані коротким підводним газопроводом, а звідти газ буде надходити в газотранспортну систему Німеччини, пише Telegram-канал Газ-Батюшка.

Така конфігурація регазифікаційного терміналу дозволить уникнути будівництва дорогої і складної інфраструктури для регазифікації на суші, а сама установка в разі необхідності може використовуватися в якості танкера-газовоза. Потужність СПГ-терміналу складе близько 10 млрд. Кубометрів газу в рік. Однак новий проект стане першим регазифікаційного СПГ-терміналом в Німеччині і може вважатися серйозним кроком країни щодо зниження залежності від російського газу.

Як повідомлялось, два сенатора США заявили, що можуть підготувати подальші санкції відносно російського газопроводу «Північний потік - 2», якщо Москва закінчить прокладку труб для проекту.

 
Коментарі (0)