ГоловнаГоловнеГазопостачанняНімецький газ, як і планувалося, виявився дешевшим

Німецький газ, як і планувалося, виявився дешевшим

Вартість природного газу, отриманого Україною у реверсному режимі від німецької компанії RWE Supply & Trading, становить близько 380-390 дол за тис куб. м

Про це повідомив експерт газового ринку Валентин Землянський. При цьому він відзначив, що сьогодні питання ціни реверсного газу для України не таке важливе, як сам факт початку реалізації даного проекту. «Ціна реверсного газу для України лежить у межах середньоєвропейської ціни й становить близько 380-390 дол за тис. куб. м», - розповів експерт.

На думку пана Землянського, даний контракт є насамперед, технічною перевіркою газотранспортної системи, пройшовши яку Україна зможе розраховувати на великі обсяги газу за прийнятною ціною.

«Якщо реверс виявиться вдалим, Україна зможе вже наступного року купувати газ, коли ціна на ресурс буде меншою, ніж за довгостроковими контрактами», - зазначив експерт.

Нагадаємо, «Нафтогаз України» та найбільший у Центральній і Східній Європі німецький газотрейдер RWE Supply & Trading у жовтні нинішнього року підписали контракт про купівлю-продаж природного газу. Термін дії контракту від  1 листопада 2012 року до кінця поточного року.

Згідно з даним документом, обсяг поставок газу в Україну становитиме 56,7 млн куб. м.

Планується, що за перший тиждень поставок з 1 по 8 листопада Україна отримає близько 8 млн куб. м блакитного палива.

Нині, Україна, за оцінками компанії «Укртрансгаз», може приймати у реверсному режимі до 5 млрд куб. м природного газу на рік.

Джерело: Укрінформ

 
Коментарі (0)