ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПідвищені тарифи на газ для населення прискорюють інфляцію

Підвищені тарифи на газ для населення прискорюють інфляцію

Прискорення споживчої інфляції у квітні відбулося через підвищення цін на природний газ для населення в 5,5 разів. Принаймні, так пояснюють у Нацбанку.

Прискорення споживчої інфляції у квітні до 14% до попереднього місяця і до 60,9% у річному виразі відбулося завдяки підвищенню цін на природний газ для населення в 5,5 раза. Про це йдеться в аналітичній записці Національного банку за квітень.

Згідно із запискою, основний внесок в інфляцію (9.3 в. п.) обумовило підвищення цін на природний газ для населення (у 5,5 раза).
 
«У цілому внесок адміністративної складової в інфляцію становив 11.0 в. п. (у тому числі через підвищення тарифів на електроенергію на 33,6%)», - йдеться в огляді.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», напочатку квітня у Верховній Раді зареєстровано проект Постанови №2596 «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства».
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Травня 2015 p. 22:32
І знов шахраювання! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Кияни останні два місяці отримують недооформлені бланки рахунків для оплати за газ, а саме: у рахунку надрукована нарахована сума лише у лівій частині рахунка, тобто лише у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. У правій частині рахунка нарахована сума не надрукована, але споживач повинен у правій частині заповнити від руки графу "разом до сплати". Отже, дивлячись на праву частину рахунка виходить, що споживач нібито сам, із своїх власних намірів та побажань, вирішив заплатити записану ним суму... .