ГоловнаВибір редакціїТарифи ЖКГПідвищення газових тарифів буде вибірковим

Підвищення газових тарифів буде вибірковим

Згідно з експертною думкою, для 90% населення вартість газу не зміниться. Втім, часткове підвищення тарифів допоможе домовитися з МВФ і отримати фінансову допомогу від ЄС.

Якщо рішення про підвищення газових тарифів на 60% буде ухвалене - воно торкнеться лиш 10% населення, які споживають газ понад встановленого мінімуму. Втім, підвищення тарифів на газ відбудеться, так чи інакше. Оскільки, таке рішення продиктоване прагненням розблокувати відносини з Міжнародним валютним фондом. Про це заявив незалежний експерт з енергетичних питань Валентин Землянський, пише «Сегодня».

Так, за його словами, підвищення газових тарифів, за фактом, зачепить лише малу частину українських споживачів.

«Якщо виходити з інформації, яка з'явилася на сьогоднішні, то тоді під підвищення потрапляє незначна категорія населення, яка споживає понад 2,5 тисяч кубометрів газу на рік - під цю категорію потрапляє 90% абонентів. Підвищення торкнеться 10% абонентів, які споживають понад 2,5 тисяч за нинішньої тарифікації. Якщо змінять тарифікацію і поставлять нижню планку в 3,5 тисяч - ще більше людей не підпаде під підвищення тарифів», - розповів пан Землянський.
 
 
За його словами, у зазначені 90% потрапляють як середньостатистичні споживачі, так і соціально незахищені верстви населення, тому значне підвищення вартості газу їх не торкнеться.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Президент Віктор Янукович зважився виконати ключову умову Міжнародного Валютного Фонду. 
 
За інформацією ЗМІ, на спеціальній нараді у Президента Віктора Януковича, що відбулася незабаром після його переговорів з російським колегою Володимиром Путіним, було прийнято ряд принципових рішень, які раніше стримували прогрес у переговорах з Міжнародним валютним фондом. Зокрема, голова держави погодився на підвищення тарифів на газ для населення.
 
Коментарі (0)