ГоловнаПублікаціїТарифи ЖКГПри несвоєчасному наданні показників лічильників, плату за ЖКП нарахують по нормативам

При несвоєчасному наданні показників лічильників, плату за ЖКП нарахують по нормативам

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою було врегульовано механізм розподілу розрахунків за житлово-комунальні послуги у багатоповерхових будинках з різними типами лічильників
Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою було врегульовано механізм розподілу розрахунків за житлово-комунальні послуги у багатоповерхових будинках з різними типами лічильників, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка.
 
"Ми навели порядок у системі розрахунків для тих випадків, коли багатоповерховий будинок має вузол обліку тепла, а у самому будинку всі або частина квартир обладнані квартирними лічильниками. Минулого року в місті Києві виникали ситуації, коли власник з квартирним лічильником не вчасно надавав показники постачальнику послуг ЖКП, тому його платіж розподілявся на всіх інших мешканців будинку. Ми врегулювали це питання.
 
Тепер у випадку несвоєчасного надання показників квартирних лічильників, пошкодження пломб - плата споживачеві за споживання теплової енергії, гарячої та холодної води буде нараховуватися за нормативами споживання. Раніше такого механізму у постачальника послуг не було. Тож дисциплінованим у сплаті ЖКП споживачам не доведеться "платити за сусіда", - цитує прес-служба слова Геннадія Зубка.

За словами віце-прем’єра, такий порядок буде діяти до вступу в силу закону "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", який врегульовує подібні ситуації. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
22 Серпня 2017 p. 22:43
При відсутності квартирного лічильника плата за холодну воду нараховується не по нормативам, а по так званому "фактичному" споживанню, яке у декілька разів більше нормативного. ------------------------------------Від кожного багатоквартирного будинку виходять на вулицю 2-3 загальнодоступні точки розбору холодної води. Влітку вода з них ллється майже безперервно: кожен бажаючий може відкрити кран, під"єднати шланг і полити тротуари та газони. У спекотні дні поливають переважно ввечері. А зранку двірники багато холодної води виливають для поливу дерев , кущів, газонів та тротуарів. А потім "Київводоканал" за цю вилиту на вулицю воду присилає платіжки з грандіозними нарахованими сумами споживачам, які не встановили (за власний рахунок та на свій власний ризик) у своїх квартирах індивідуальні лічильники води.