ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРегулятор обіцяє знизити підвищення тарифів на газ для частини домівок з грудня

Регулятор обіцяє знизити підвищення тарифів на газ для частини домівок з грудня

НКРЕКП обіцяє ухвалити рішення для зниження вартості газу для кількох сотень тисяч споживачів постачальника "останньої надії", яка з грудня почала зростати
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг обіцяє прийняти рішення для зниження вартості газу для кількох сотень тисяч споживачів постачальника "останньої надії", що з грудня почала стрімко зростати, про це повідомила пресслужба Регулятора.
 
У НКРЕКП заявили, що, за їхньою інформацією, на сьогодні постачальник “останньої надії” забезпечує природним газом понад 347 тис. побутових споживачів з різних регіонів України. І що "у зв’язку із тенденцією стрімкого підвищення цін на природний газ, з 01.12.2021 ціна реалізації природного газу постачальником “останньої надії” для потреб побутових споживачів становить близько 30 грн за 1 куб. м".
 
У Регуляторі нагадали, що вони мають повноваження ухвалювати рішення про здійснення постачання газу побутовим споживачам постачальником “останньої надії” на умовах типового договору постачання природного газу побутовим споживачам та базової річної пропозиції.
 
"У зв’язку із зазначеним та за зверненням ТОВ “ГК “Нафтогаз України”, 9 грудня 2021 року НКРЕКП на своєму засіданні буде розглядати питання про прийняття рішення, яке дозволить побутовим споживачам отримувати газ на умовах базової річної пропозиції ТОВ “ГК “Нафтогаз України”, а саме за ціною 7,96 грн за 1 куб. м (з ПДВ)", - йдеться у повідомленні регулятора.
 
Нагадаємо, Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” була визначена Кабміном постачальником “останньої надії” у липні 2020 року — строком на три роки.
 
1 грудня у ГК повідомили, що вартість газу для клієнтів, що отримують блакитне паливо від постачальника "останньої надії", без підтримки з боку НКРЕКП для стабілізації ціни з грудня, може змінюватися щодня й може становити більш ніж 30 грн/куб. м.
 

Ціна ПОН станом на 3 грудня становила 45,126703 грн з 1 куб. м (з ПДВ). 

 
Коментарі (0)