ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТариф на електроенергію для підприємств зменшать на 21 копійку

Тариф на електроенергію для підприємств зменшать на 21 копійку

У Кабміні вважають, що знайшли рішення, яке дозволить знизити вартість електроенергії для підприємств до 21 коп/кВт-год

У Кабміні вважають, що знайшли рішення, яке дозволить знизити вартість електроенергії для підприємств до 21 коп/кВт-год

На засіданні 21 серпня Кабінет міністрів України вніс зміни у механізм покладання публічних спеціальних зобов'язань (ПСЗ) на ринку електроенергії.

Як заявив представник президента в КМУ Андрій Герус, уряд прийняв новий ПСЗ - механізм, який дозволяє забезпечувати дешевою електроенергією населення, на засіданні сьогодні, 21 серпня.

"90% «Енергоатому» і 35% «Укргідроенерго» продається за спецзобов'язаннями, - повідомив він. - "Зеленим" платить ДП «Гарантований покупець» зі свого прибутку (більшу частину)".

За його словами, таке рішення дозволить знизити вартість електроенергії на 21 коп/кВт-год для всіх кінцевих не побутових споживачів, включаючи бюджетні установи, а також середній і великий бізнес. «Основні позиції були узгоджені з Міністром енергетики Ігорем Насаликом на нараді з президентом Володимиром Зеленським», - уточнив Андрій Герус.

За оцінкою експертів, введений з 1 липня ринок електроенергії має численні недоробки, оскільки спочатку уряд ввів ПСЗ, щоб забезпечити дешевою електроенергією населення, потім нове "ПСЗ", щоб забезпечити виплати "зеленій" енергетиці, а тепер ще одне "ПСЗ", щоб знизити тарифи на електроенергію для промисловості.

Раніше ми писали, що, за повідомленням Укренерго, тарифи на електроенергію для підприємств з 1 липня стали на 20% вище за європейські. Читайте також, як мала б працювати нова модель ринку електроенергії.

 

 
Коментарі (0)