ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТемпи встановлення газових лічильників знижуються

Темпи встановлення газових лічильників знижуються

За даними НАК Нафтогаз України, впродовж квітня 2016 р житловий фонд був оснащений 19,5 тис. лічильників газу. Цей показник на 24,5% менше, ніж у попередньому місяці.

НАК «Нафтогаз України» опубліковав статистичні дані про рівень оснащеності житлового фонду побутовими лічильниками природного газу, згідно із якими за квітень 2016 року у житловому фонді України було встановлено близько 19,5 тис. лічильників газу, що на 6,3 тис. лічильників (24,5%) менше, ніж у березні 2016 року.. Оснащення житлового фонду лічильниками газу здійснюється відповідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» (далі – Закон).

Нафтогаз отримує статистичні дані щодо оснащеності лічильниками газу квартир та приватних будинків щомісяця від регіональних підприємств – операторів газорозподільних мереж (ГРМ). Нафтогаз висловлює вдячність операторам ГРМ за підтримку цієї ініціативи прозорості газової галузі.

На жаль, ПАТ «Дніпропетровськгаз» вдруге відмовило у наданні інформації, цього разу за квітень, тому по цьому підприємству інформація використана станом на 1 березня 2016 р. Відповідно, дані по Дніпропетровській області на 1 травня є неповними. Компанія вкотре наголошує, що прозорість діяльності підприємств — це запорука довіри споживачів до газового ринку та його учасників. Нафтогаз сподівається на відновлення інформаційного співробітництва з ПАТ «Дніпропетровськгаз».

Оснащення житлового фонду лічильниками газу станом на 1 ТРАВНЯ 2016 року

Станом на 1 травня 2016 року в Україні природним газом газифіковано 13,062 млн квартир та приватних будинків (тут і далі — без врахування даних по АР Крим та м. Севастополь). З них лічильниками газу облаштовано 9,519 млн домогосподарств, або 72,9% побутових споживачів.

Всього лічильниками газу обліковується близько 95% обсягу річного використання природного газу населенням.

При цьому практично всі споживачі, що використовують газ комплексно (у т.ч. для опалення) та потребують найбільших обсягів палива, отримують його за даними лічильників.

За квітень 2016 року у житловому фонді України було встановлено близько 19,5 тис. лічильників газу, що на 6,3 тис. лічильників (24,5%) менше, ніж у березні 2016 року.

 
Коментарі (0)