ГоловнаДовідникДовідник ЖКГТлумачний словник комунальника: (Ц)

Тлумачний словник комунальника: (Ц)

Найповніший тлумачний словник житлово-комунальних термінів, що зустрічаються у нормативно-правових актах та вживаються в процесі надання житлово-комунальних послуг

Централізоване диспетчерське (оперативно-технологічне) управління - оперативне управління об'єднаною енергетичною системою України із забезпеченням надійного і безперебійного, з додержанням вимог енергетичної безпеки, постачання електричної енергії споживачам.

Централізоване опалення - послуга, яка передбачає подачу теплової енергії до квартири споживача для забезпечення опалення приміщень.

Центральний тепловий пункт
- тепловий пункт, до якого приєднані системи теплоспоживання двох і більше будівель (споруд).

Централізоване водовідведення - господарська діяльність із відведення та очищення комунальних та інших стічних вод за допомогою комплексу об'єктів, споруд, колекторів, трубопроводів, пов'язаних єдиним технологічним процесом.

Централізоване водопостачання населення - під час здійснення спеціального водокористування для задоволення питних і побутових потреб населення в порядку централізованого водопостачання підприємства, установи та організації, у віданні яких перебувають питні та господарсько-побутові водопроводи, здійснюють забір води безпосередньо з водних об'єктів відповідно до затверджених у встановленому порядку проектів водозабірних споруд, нормативів якості води і дозволів на спеціальне водокористування.

Централізоване гаряче водопостачання - послуга, яка передбачає подачу гарячої води споживачам спеціальними мережами.

Централізоване питне водопостачання - господарська діяльність із забезпечення споживачів питною водою за допомогою комплексу об'єктів, споруд, розподільних водопровідних мереж, пов'язаних єдиним технологічним процесом виробництва та транспортування питної води.

Централізоване постачання холодної та гарячої води - послуга, спрямована на задоволення потреб споживача у холодній та гарячій воді, яка надається виконавцем з використанням внутрішньобудинкових систем холодного та гарячого водопостачання.

Цех - організаційно та/або технологічно відокремленийструктурний підрозділ, що прямо чи побічно бере участь упереробленні предмета праці на готову продукцію та складається ізсукупності виробничих дільниць.

Цільовий показник якості послуг - завдання щодо поступового підвищення надійності надання послуг з транспортування теплової енергії.
 

А  Б  В  Г  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  Й  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Ю  Я 

 
Коментарі (0)