ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТранзит газу Україною з РФ скоротився на 46%

Транзит газу Україною з РФ скоротився на 46%

За січень-травень 2020 року транзит російського газу українською територією сягнув 20 млрд кубометрів – це на 46% менше, ніж за аналогічний період минулого року

 

За січень-травень 2020 року транзит російського газу українською територією сягнув 20 млрд кубометрів – це на 46% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє Оператор ГТС України.

"Сьогодні загальний обсяг протранспортованого газу українською ГТС, відповідно до нової транзитної угоди з Газпромом, досягнув 20 млрд кубометрів. Це на 46% менше, ніж в аналогічний період минулого року (36.9 млрд кубометрів)", – йдеться у повідомленні.

У січні-травні 2020 року середній добовий режим транзиту становив 132 млн кубометрів газу. Як зазначили в ОГТСУ, добовий транзит зріс у березні й зафіксувався на рівні 150-155 млн кубометрів на добу.

"При збережені такого темпу річний обсяг транзиту може досягти 52-55 млрд кубометрів, що стане найнижчим показником за всю історію ГТС України", – наголосили в ОГТСУ.

Водночас, нагадали в компанії, з початку року ВАТ "Газпром" повністю оплачує заброньовані потужності для транзиту газу з РФ (65 млрд кубометрів на 2020 рік).

"Зі свого боку ОГСТУ виконує всі добові заявки й надалі забезпечуватиме безперебійність транспортування газу до європейських країн", – додали в компанії.

 

 
Коментарі (0)