ГоловнаНовини ЖКГПодіїУ березні проведуть щорічну індексацію пенсій: хто отримає надбавку?

У березні проведуть щорічну індексацію пенсій: хто отримає надбавку?

Українцям в березні проведуть щорічну індексацію пенсій. У цьому році розмір надбавки складе від 1000 гривень. Однак, не всі пенсіонери отримають обіцяні виплати
Українцям в березні проведуть щорічну індексацію пенсій. У цьому році розмір надбавки складе від 1000 гривень. Однак, не всі пенсіонери отримають обіцяні виплати, повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.
 
Частина пенсіонерів березнева індексація не торкнеться. Ті громадяни, хто заробив на пенсію, розмір якої менше 11% від мінімальної, а також одержувачі максимальних пенсій надбавки не отримають.
 
Згідно з правилами індексації, в березні на 11% підвищиться розрахунковий розмір середньої зарплати, на підставі якої вважається пенсія. Відповідно, і пенсії громадян зростуть пропорційно зростанню зарплати за останні три роки. У цю суму не враховуються надбавки за сверхстаж, доплати для окремих категорій та інші пільги.
 
Індексація проводиться за формулою: середня зарплата за останні три роки (по країні) * співвідношення власної зарплати до середньої по країні * стаж в роках * 1%.
 
Перший показник щорічно старіє. Зарплати зростають швидше, ніж підвищують пенсії. Це призводить до того, що ті, хто вийшов на пенсію раніше, отримує зараз менше, а "нові" пенсіонери мають пенсії вище.
 
Щоб виправити ситуацію, ще минула влада вирішили щорічно рівень середньої зарплати за три роки у формулі підвищувати на коефіцієнт. Цей коефіцієнт вважається як сума 50% інфляції за минулий рік і середньої динаміки зростання зарплат за минулі три роки.
 

У березні 2021 року пенсія буде проіндексована приблизно 6,9 млн громадян, скільки ж, скільки і в минулому році. 

 
Коментарі (0)