ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна може отримати нового постачальника газу

Україна може отримати нового постачальника газу

Французька міжнародна компанія планує постачати газ до України. Для закупівлі газу вона розраховує отримати кредит від організації Групи Всесвітнього банку.

Велика міжнародна компанія з Франції планує отримати кредит від International Finance Corporation (IFC), для закупівлі газу з подальшим його перепродажем за ринковою ціною НАК "Нафтогаз України". Про це повідомив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв, передає "Укрінформ".

"Кредит IFC братиме приватна європейська газова копанія - міжнародна, французька. Вони збираються брати кредит і вони хочуть мати опціон на те, щоб потім закуплений газ продавати "Нафтогазу". Ми не проти", -зазначив Андрій Коболєв.

International Finance Corporation (IFC) - одна з організацій Групи Всесвітнього банку і найбільша установа в області глобального розвитку, яка працює виключно з приватним сектором країн, що розвиваються.

З 1992 р. IFC реалізує в Україні масштабну програму технічної допомоги. IFC сприяла приватизації малих підприємств і об'єктів незавершеного будівництва, а також приватизації земель і масової приватизації.

 

 
Коментарі (0)