ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна збільшила імпорт газу

Україна збільшила імпорт газу

За 10 місяців поточного року, Україна збільшила імпорт газу в грошовому вираженні на 1,9% - до 11,8 млрд дол

У жовтні поточного року по відношенню до жовтня минулого року, імпорт газу збільшився на 10,5% - до 1,4 млрд дол. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державної служби статистики. Таким чином, у жовтні «Нафтогаз» імпортував близько 2,4 млрд куб. м газу.

Незважаючи на те, що з листопада «Нафтогаз» почав закуповувати газ у німецької компанії RWE Supply & Trading, більшу частину газу, імпортованого в Україну, становить російський газ.  Нагадаємо, що ціна російського газу для України у четвертому кварталі склав 432 дол / тис. куб. м.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», за імпортований у листопаді газ, НАК «Нафтогаз України» перерахувала ВАТ «Газпром» понад 850 млн дол За жовтневий газ «Нафтогаз» перерахував російському монополісту понад 1,4 млрд дол.

За словами заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Макухи, ціна на російський газ для України у першому кварталі 2013 року очікується на рівні близько 432 дол/тис. куб. м. У держбюджеті на наступний рік ціна російського газу закладена на рівні 421 дол/тис. куб. м.

Також нагадаємо, що у 2013 році Україна планує скоротити закупівлю російського газу. У заявці на закупівлю газу на наступний рік фігурує об'єм 24,5 млрд куб. м газу. В рік Україна споживає близько 55 млрд куб. м. газу, половина з якого імпортується з Росії.

За прогнозами Міністерства енергетики та вугільної промисловості споживання газу Україною у четвертому кварталі нинішнього року - першому кварталі 2013 року складе 38,1 млрд куб. м. 

 
Коментарі (0)