ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ. Гройсман: Підписання газового контракту в 2009р. було на невигідних для України умовах. Це зрада національних інтересів.

В. Гройсман: Підписання газового контракту в 2009р. було на невигідних для України умовах. Це зрада національних інтересів.

В. Гройсман: Підписання газового контракту в 2009р. було на невигідних для України умовах. Це зрада національних інтересів.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважаю зрадою національних інтересів підписання газового контракту з Росією у 2009 році. Про це він сьогодні заявив на брифінгу під час Українського форуму з енергоефективності.

"В експертному у середовищі є чітке усвідомлення того, що підписання контракту по 450 дол. було на невигідних для України умовах. Це означає, що це є факт. Моє відношення до цього крайнє негативне. Я вважаю, що це зрада національних інтересів, на превеликий жаль", - заявив він.
 
"Це факт, який говорить про те, що державницька позиція не завжди була пріоритетною", - підкреслив глава уряду.
 
Відповідаючи на питання про існуючу гостру проблему підприємств щодо заблокованих рахунків теплокомуненерго через заборгованість за газ перед НАК "Нафтога України", Гройсман сказав:
 
"Зараз є профільний віце-прем'єр, дамо доручення, щоб визначити, яким чином ми зможемо врегулювати цю ситуацію. Дуже добре було б, якби парламент прийняв необхідний закон щодо штрафів і пені, які були нараховані теплокомуненерго. Ми проблему вирішимо. Уряд зараз над цим працює".
 
Коментарі (0)