ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Кабміні виключили можливість монополізації на ринку палива і підвищення цін

В Кабміні виключили можливість монополізації на ринку палива і підвищення цін

Гройсман виключив можливість монополізації ринку палива і підвищення цін.

Гройсман виключив можливість монополізації ринку палива і підвищення цін.

Кабінет міністрів України виключає можливість створення штучної монополії на ринку палива і підвищення цін.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання ціни на паливо. Знову починається турбулентність, хтось говорить про якісь рішення щодо зростання цін. Хочу запевнити, що жодного рішення не буде прийнято, яке може призвести до монополізації, змови та підвищення цін на паливо. Всі спроби створення штучних монополій - неприйнятні", - заявив Гройсман.

На думку прем'єр-міністра, українці повинні мати "доступ до недорогих нафтопродуктів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет України може винести рішення у справі про зловживання на ринку палива влітку 2018 року. У змові з метою підвищення цін підозрювалися власники заправок BVS, WOG і OKKO.

Нагадаємо, наприкінці січня в АМКУ повідомили, що комітет планує завершити розслідування протягом декількох місяців, після чого буде винесено рішення щодо відповідачів.

"На сьогодні є три групи, які визначені в якості потенційних відповідачів - це компанія "Надія" (мережа АЗС BVS), WOG і OKKO. Але на сьогоднішній день рішення не винесено, розслідування не закінчено, тому не варто передчасно говорити про те, що є конкретні винуватці", - заявив державний уповноважений АМКУ Валерій Полюхович.

Влітку минулого року Київський апеляційний господарський суд скасував рішення суду нижчої інстанції про стягнення 79,877 млн гривень дивідендів з українського дочірнього підприємства російського "Газпрому" ПрАТ "Газтранзит".

 

 
Коментарі (0)