ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Україні прогнозують різке зростання тарифів на електроенергію

В Україні прогнозують різке зростання тарифів на електроенергію

В Україні вже навесні планується різке подорожчання цін на електроенергію. Деяким доведеться платити на тисячі гривень більше

 

В Україні вже навесні планується різке подорожчання цін на електроенергію. Деяким доведеться платити на тисячі гривень більше.

Підвищення тарифів в уряді планують вже на квітень 2020 року. Про те, як може подорожчати електроенергія в нашій країні повідомляє видання "Обозреватель".

Повідомляється, що до кінця опалювального сезону в Україні тарифи переглядати не будуть, проте вже з квітня варто очікувати різкого подорожчання. Відзначається, що один з варіантів передбачає подвійне підвищення тарифів для споживачів, які використовують понад 300 кВт на годину в місяць. Джерела повідомляють, що зараз влада розглядає кілька сценаріїв підвищення тарифів на електроенергію. Варто зауважити, що якщо раніше піднімали загальний тариф для всіх споживачів, то в цей раз підвищенням не хочуть зачепити бідні верстви населення. Спочатку обговорювався варіант підвищення загального тарифу на 2 гривні, проте зараз із цього приводу існують серйозні побоювання, особливо після тарифних протестів, які пройшли в січні.

Глава комітету ЖКГ громадської ради при КМДА Олег Попенко заявив, що влада не планує змінювати тариф з 1 квітня для тих, хто споживає більше 300 кВт на годину, проте за кожен наступний місяць доведеться платити 3,42 гривні. Він пояснив подорожчання електроенергії тим, що у держави накопичилися величезні борги по зеленій енергетиці, які вже досягають 15-20 мільярдів гривень. Попенко сказав, що виплату боргів хочуть перекласти на плечі громадян.

 

 

 
Коментарі (0)