ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗ початку року транзит газу скоротився на 46% - ОГТСУ

З початку року транзит газу скоротився на 46% - ОГТСУ

Загальний обсяг протранспортованого газу українською ГТС, відповідно до транзитної угоди з "Газпромом", досягнув 20 млрд кубометрів.
Загальний обсяг протранспортованого газу українською ГТС, відповідно до транзитної угоди з "Газпромом", досягнув 20 млрд кубометрів. Це на 46% менше ніж за аналогічний період минулого року (36,9 млрд куб. м), про це повідомила пресслужба ОГТСУ.
 
"В січні-травні 2020 року середній добовий режим транзиту склав 132 млн куб. м газу, а з березня він зафіксувався на рівні 150-155 млн куб. м/добу", - йдеться у повідомленні.
 
За умови збереження такого темпу річний обсяг транзиту може становити 52-55 мільярдів кубометрів, що стане найнижчим показником за всю історію ГТС України, написала пресслужба ОГТСУ.
 
Разом з тим, з початку року ВАТ "Газпром" повністю оплачує заброньовані потужності для транзиту газу з РФ (65 млрд куб. м на 2020 рік). ​
 
У новому контракті, який було підписано між "Нафтогазом" і "Газпромом" врахована умова ship or pay, відповідно до якої російська компанія оплачує замовлені потужності. Втім, голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявляв, що "Газпром" постійно знижує обсяги транзиту газу у Європу.
 
До того ж керівник ОГТСУ Сергій Макогон також говорив, що "Газпром" відмовив низці компаній прокачувати в Європу газ через українську газотранспортну систему.
 

Зі свого боку ОГСТУ виконує всі добові заявки й надалі забезпечуватиме безперебійність транспортування газу до європейських країн. 

 
Коментарі (0)