ГлавнаяНовости ЖКХТранспортАМКУ рекомендує повернути держконтроль за обігом пального

АМКУ рекомендує повернути держконтроль за обігом пального

Антимонопольний комітет за результатами двох досліджень внутрішніх ринків високооктанових бензинів та дизельного пального рекомендує Кабінету міністрів повернути державний контроль за обігом пального
Антимонопольний комітет за результатами двох досліджень внутрішніх ринків високооктанових бензинів та дизельного пального рекомендує Кабінету міністрів повернути державний контроль за обігом пального, про це повідомила пресслужба АМКУ.
 
"В умовах ситуації, яка склалась у країні, АМКУ впевнений, що держава повинна мати вплив на ринок, у тому числі здійснювати заходи, направлені на запобігання дефіциту", – йдеться у повідомленні.
 
АМКУ рекомендує уряду визначити орган державної влади та покласти на нього повноваження зі складання та ведення фактичних і прогнозних балансів попиту та пропозиції на ринку пального для недопущення виникнення дефіциту.
 
Крім цього, АМКУ рекомендує внести зміни до Податкового кодексу України та відновити подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та його обіг, реєстрацію у відповідних реєстрах податкових або акцизних накладних.
 
Комітет надав такі рекомендації відповідно до попередніх висновків двох досліджень, які були проведені навесні 2022 року. Перше було пов'язане із виявленням причин та чинників, що вплинули на обмеження пропозиції на ринку роздрібної реалізації пального, друге – зі встановленням цін на пальне протягом цього року.
 

У відомстві наголосили, що остаточних результатів дослідження ще немає, водночас комітет вирішив терміново звернутись до уряду з основними проблемними питаннями, які були виявлені протягом досліджень.  

 
Комментарии (0)