ГлавнаяНовости ЖКХГазоснабжениеАРМА звернулось в Офіс Генпрокурора про повторний арешт облгазів Фірташа

АРМА звернулось в Офіс Генпрокурора про повторний арешт облгазів Фірташа

Агентство з розшуку та менеджменту активів звернулося до Офісу Генерального прокурора щодо повторного арешту так званих облгазів Фірташа, арешт яких днями скасував Вищий антикорупційний суд
Агентство з розшуку та менеджменту активів звернулося до Офісу Генерального прокурора щодо повторного арешту так званих облгазів Фірташа, арешт яких днями скасував Вищий антикорупційний суд, про це повідомила пресслужба АРМА.
 
"В результаті такого рішення ВАКС питання щодо подальших надходжень до державного бюджету та притягнення злочинців до відповідальності – сумнівні. З метою уникнення таких наслідків для держави та унеможливлення припинення доходів до бюджету Національне агентство вже звернулося до Офісу Генерального прокурора щодо повторного арешту облгазів Фірташа", – говориться в повідомлені.
 
Рішення ВАКС є прямою загрозою для встановлення справедливості по справах повʼязаних із колаборантами та іншими злочинцями.
 
"Вважаю, що органи державної влади в таких ситуаціях мають діяти як єдиний синхронний механізм спільно з органами законодавчої та судової влади. Буквально днями ми розповіли про надходження чергового траншу у 77 млн гривень до державного бюджету від управління облгазами Фірташа. А вже сьогодні всю цю роботу намагаються звести нанівець", – зазначили в агенції.
 

Від цих арештованих активів згідно розподілу дивідендів мало надійти до бюджету більше 800 млн грн. З них за 2022 рік – 226 млн грн, за 2023 рік – 564 млн грн. Станом на сьогодні бюджет вже отримав 172,5 млн грн. 

 
Комментарии (0)