ГлавнаяНовости ЖКХТранспортБондаренко: На метро до Троєщини у КМДА немає коштів

Бондаренко: На метро до Троєщини у КМДА немає коштів

Про це в коментарі ГолосUA повідомив депутат Київради Володимир Бондаренко

Про це в коментарі ГолосUA повідомив депутат Київради Володимир Бондаренко.

«Поки що це метро не буде побудовано. Я вважаю, що ця циклічність повернення до проблеми Троенщінского метро проводитися синхронно з виборами. Будь-які вибори тягнуть проблему метро, ​​про це говорять і забувають, і це вже не вперше. Метро можна було давно побудувати нормально. Я свого часу за 112 днів роботи главою КМДА запропонував проект, і ми майже до нього прийшли », - заявив депутат Київради.

За словами В. Бондаренко, є Петровський міст, на ньому прокладені залізничні рейки.

«Ми тоді з інженерами розробили проект прокладки трамвайних рейок на шпальну систему цього моста. Таким чином, проїзд через Дніпро був би забезпечений, транспортування жителів Троєщини до метро Петрівка була б забезпечена, якщо б ми 3 мільйони гривень (витратили - Ред.) І це працювало б як тимчасовий варіант. А великий проект, який коштує десятки мільярдів, можна було б реалізувати за нормальною схемою, але вже б люди виїжджали. А сьогодні це просто гра в політику. Поки що я не бачу перспективи, у нас немає коштів. Проте, витрачатимуть - на чергове проектування», - зазначив він.

Київ отримав від China Railway International Group офіційний лист-підтвердження про завершення попереднього техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) проекту будівництва четвертої гілки метро.

- Офіційно підтверджено завершення попереднього техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) проекту будівництва четвертої гілки метро. Крім того, під час зустрічі передали і, власне, пре-ТЕО.

Цим кроком обидві сторони - Київ і Китай - офіційно підкреслюють намір зробити мрію про четвертої гілки метро реальністю, - прокоментував заступник голови КМДА Дмитро Давтян. Нагадаємо, проект будівництва чергової лінії метро є стратегічним питанням для столичної влади.

Нагадаємо, КП "Київський метрополітен" оголосило тендер на будівництво лінії метро на житловий масив Троєщина. Відповідне оголошення розміщене в системі державних закупівель Prozorro. Відзначається, що необхідно буде побудувати Подільсько-Вигурівську лінію метро від Кільцевої дороги і на Троєщину. На лінії повинно бути 14 станцій. Також передбачається будівництво двох електродепо.

 

 
Комментарии (0)