ГлавнаяНовости ЖКХТранспортБориспільський експрес замінять звичайним поїздом

Бориспільський експрес замінять звичайним поїздом

Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ) розробив концепцію гібридного електропоїзди, який зможе курсувати на таких неелектрифікованих ділянках залізниці як «Київ - аеропорт Бориспіль

Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ) розробив концепцію гібридного електропоїзди, який зможе курсувати на таких неелектрифікованих ділянках залізниці як «Київ - аеропорт Бориспіль».

Зараз підприємство на власні кошти початок роботи зі створення модельного ряду електропоїздів з живленням від мережі постійного і змінного струмів.

За даними КВБЗ, проект зі створення моделей вагонів, які увійдуть до складу електрички, обійдеться майже в 200 млн грн.

Протягом 2019-2020 років підприємство планує виготовити тестові зразки поїздів постійного і змінного струму, провести їх випробування і почати поставки техніки в 2021 році.

За даними «Укрзалізниці», з 30 листопада 2018 року по 30 січня 2019 року потяга «Київ Бориспіль експрес» перевезли між аеропортом Бориспіль і вокзалами Києва понад 105 тис. Пасажирів, виконавши 3 275 рейсів. Середнє завантаження склала близько 32 чоловік.

«Все частіше спостерігаємо максимальну заповненість експреса. В окремі пікові проміжки часу рейкові автобуси заповнені вщерть. Тому вже зараз починаємо опрацьовувати можливість залучення для роботи на маршруті більш місткого рухомого складу », - заявили в компанії.

Статистика «Укрзалізниці» показує, що найбільше пасажирів вибирає «Київ Бориспіль Експрес» в понеділок, середу, п'ятницю та неділю, а пік перевезень знаходиться в інтервалі між 17:00 і 20:00.

Перші потяги між аеропортом Бориспіль і головним залізничним вокзалом української столиці «Київ-Пасажирський» почали курсувати в регулярному режимі 30 листопада 2018 року. Маршрут передбачає проміжну зупинку експресів на станції «Дарниця». На лінії задіяні польські рейкові автобуси PESA 620M, які раніше обслуговували регіональні маршрути «Укрзалізниці».

Рухомий склад працює на дизельному паливі, оскільки відгалуження від основної залізничної магістралі в аеропорт Бориспіль не електіфіціровано.

Потяги виконують 27 оборотних рейсів на добу. Час у дорозі становить близько 40 хвилин, вартість проїзду - 80 грн.

 

 
Комментарии (0)