ГлавнаяНовости ЖКХОтопительный сезон 2023-2024Частка атомної енергетики в енергобалансі України в опалювальний сезон понад 55%

Частка атомної енергетики в енергобалансі України в опалювальний сезон понад 55%

Частка атомної енергетики в енергобалансі України в опалювальний сезон перевищує 55%, такі цифри оприлюднила пресслужба НАЕК «Енергоатом»
Частка атомної енергетики в енергобалансі України в опалювальний сезон перевищує 55%, такі цифри оприлюднила пресслужба НАЕК «Енергоатом», пише "Україна Комунальна". 
 
«Енергоатом продовжує виробляти електроенергію для забезпечення українців теплом і світлом. На «екваторі» опалювального сезону атомна енергетика залишається ключовою в енергобалансі України», - зазначає НАЕК. 
 
Від жовтня по грудень 2023 року її частка в опалювальний сезон перевищувала 55%. Впродовж цього періоду АЕС виробили понад 16 млрд кВт-год. 
 
Цьому неабияк сприяла рекордна ремонтна кампанія Енергоатома, яку вдалося завершити на 66 діб раніше запланованих термінів, підкреслили в НАЕК.
 
Зокрема, у компанії повідомили, що добудова та введення в експлуатацію двох енергоблоків на ХАЕС на 45% компенсують втрачені потужності т. о. ЗАЕС, про це повідомляє НАЕК «Енергоатом». 
 

За даними НАЕК, до повномасштабного вторгнення в Україні експлуатувалися 15 енергоблоків з водо-водяними енергетичними реакторами, які виробляли близько половини від загального обсягу електроенергії за ціною, вдвічі меншою порівняно з традиційною тепловою генерацією. 

 
Комментарии (0)