ГлавнаяКомментарииСтроительствоД. Шмигаль: "План відновлення нашої країни матиме два виміри"

Д. Шмигаль: "План відновлення нашої країни матиме два виміри"

За його словами, регіональний — це коли країни-партнери або міста-побратими, або корпорації допомагають у відновленні конкретного українського міста чи регіону.
План відновлення України матиме два виміри: регіональний та параметричний. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.
 
"Вже зараз формуємо візію для нової України. План відновлення нашої країни матиме два виміри: регіональний та параметричний", - сказав Шмигаль.
 
За його словами, регіональний — це коли країни-партнери або міста-побратими, або корпорації допомагають у відновленні  конкретного українського міста чи регіону.
 
"Наприклад, Данія погодилася допомагати із відновленням Миколаєва. Італійське Бергамо із відновленням Бучі", - розповів Шмигаль.
 
Шмигаль зазначив, що параметричний підхід — це програма Національної ради з відновлення, яка напрацьовує параметри відбудови та трансформації кожного сектору економіки.
 
"Це нові підходи й нові політики. Сучасні та європейські. Мета — не просто відбудувати зруйноване, а побудувати сучасну європейську цивілізовану державу", - пояснив прем’єр-міністр.
 

Денис Шмигаль повідомляв, що на післявоєнну відбудову України в довгостроковій перспективі знадобиться щонайменше 600 мільярдів доларів.  

 
Комментарии (0)