ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаДанія виділить майже 5,8 млн дол. США для Фонду підтримки енергетики України

Данія виділить майже 5,8 млн дол. США для Фонду підтримки енергетики України

Уряд Данії ухвалив рішення виділити 40 мільйонів данських крон (приблизно 5,8 мільйона доларів США) для Фонду підтримки енергетики України
Уряд Данії ухвалив рішення виділити 40 мільйонів данських крон (приблизно 5,8 мільйона доларів США) для Фонду підтримки енергетики України, про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ Данії, пише "Україна Комунальна".
 
«Завдяки новому внеску у розмірі 40 мільйонів данських крон Данія допомагає забезпечити електропостачання – а отже, доступ населення до води та тепла протягом наступної зими», – вказано у повідомленні.
 
Також цю інформацію підтвердила пресслужба Міністерства енергетики України за підсумками зустрічі профільного міністра Германа Галущенка з міністром клімату, енергетики та комунальних послуг Королівства Данії Ларсом Огором, який 8 квітня прибув до Києва з офіційним візитом.
 
Загалом за два роки країна внесла до Фонду близько 11 мільйонів євро.
 

Нагадаємо, Фонд підтримки енергетики України було створено у квітні 2022. Він акумулював понад 405 мільйонів євро від партнерів та став інструментом допомоги енергокомпаніям після російських атак. 

 
Комментарии (0)