ГлавнаяКомментарииЭлектроэнергетикаД.Арахамія: "Цього тижня можуть бути нові ракетні удари й будуть нові блекаути"

Д.Арахамія: "Цього тижня можуть бути нові ракетні удари й будуть нові блекаути"

На цьому тижні можуть бути нові ракетні удари й українцям слід підготуватися до нових блекаутів, про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія
На цьому тижні можуть бути нові ракетні удари й українцям слід підготуватися до нових блекаутів, про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у ході національного телемарафону. 
 
"Потрібно заздалегідь приготувати запаси продуктів у сухому вигляді на тривалий період, тому що є інформація про те, що цього тижня можуть бути нові ракетні удари й будуть нові блекаути", - заявив він. 
 
Нагадаємо, у разі блекауту на відновлення енергосистеми України може знадобитися до десяти днів. За сприятливим сценарієм знадобиться три дні, за негативним – сім-десять. 
 
Як наголошували в "Укренерго", блекаут - це повне чи значне погашення енергосистеми, після якого одразу починається її відновлення. Тривалість такої події дуже складно спрогнозувати, оскільки це залежатиме від ступеня та характеру пошкодження інфраструктури.
 
Нагадаємо, раніше Прем’єр-міністр Денис Шмигаль  розповів, що сьогодні в Україні немає жодної теплової та гідроелектростанції, яка б не була обстріляна ворогом, а найбільша в Європі атомна електростанція, Запорізька, – залишається окупованою. Попри це, на сьогодні наша енергосистема вийшла з важкої системної аварії. 
 
За його словами, наразі виробники електроенергії забезпечують 70% покриття потреб у споживанні.

«Заживлена майже вся критична інфраструктура в країні: водоканали, системи водовідведення, теплокомуненерго, котельні, лікарні, газорозподільча інфраструктура, шахти. Вся магістральна високовольтна інфраструктура  працює, але проблеми зберігаються в розподільчих мережах обленерго по території всієї держави. В середньому від 200 до 400 тис. споживачів знеструмлені в кожній області в ті або інші години», — зазначив Денис Шмигаль.  

 
Комментарии (0)