ГлавнаяНовости ЖКХЗаконодательствоДепутати звільнили військових від сплати відсотків за кредитами в банках

Депутати звільнили військових від сплати відсотків за кредитами в банках

Верховна Рада звільнила військових від сплати відсотків за кредити у банках. За законопроєкт № 10313 в цілому проголосували 296 депутатів за мінімально необхідних 226
Верховна Рада звільнила військових від сплати відсотків за кредити у банках. За законопроєкт № 10313 в цілому проголосували 296 депутатів за мінімально необхідних 226, пише "Україна Комунальна".
 
Зокрема, військовим не будуть нараховуваті штрафні санкції, пеню за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, у тому числі банками, та фізичними особами, а також проценти за користування кредитом, крім кредитних договорів щодо придбання майна, яке віднесено чи буде віднесено до об’єктів житлового фонду та автомобіля.
 
Також:
 
Для військовослужбовців встановлюється п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями.
 
Підтримана можливість перебування військовослужбовців на лікуванні до 12 місяців, зокрема за кордоном, без необхідності через чотири місяці особисто проходити військово-лікарську комісію.
 
На рівні законодавства закріплюється для військових одноразова відпустка при народженні дитини.
 
Дозволяється звільняти військових зі служби для догляду за хворою дитиною віком до 14 років на період, протягом якого дитина потребує догляду за медичним висновком про тимчасову непрацездатність, але не більше як на 14 календарних днів.
 
У разі необхідності догляду за хворою дитиною віком до 14 років, яка потребує стаціонарного лікування, військовий звільняється від виконання службових обов’язків із збереженням грошового забезпечення на весь період догляду за хворою дитиною.
 
Також забезпечується право звернення за призначенням (перерахунком) пенсії під час дії воєнного стану осіб, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятих на військову службу за контрактом у період воєнного стану, за письмовою заявою про призначення пенсії завіреною командиром (начальником) військової частини,
 
Забороняються порушення, пов'язані з дискримінацією за ознакою статі чи сексуальними домаганнями.
 

До другого читання з проєкту закону вилучили норму про обмеження права військових поширювати інформацію в мережі та ЗМІ. 

 
Комментарии (0)