ГлавнаяНовости ЖКХСобытияДержборг України незабаром перевищить 5 трильйонів грн - Гетманцев

Держборг України незабаром перевищить 5 трильйонів грн - Гетманцев

Державний борг України може перевищити позначку у 5 трильйонів гривень. Це може відбутися вже у грудні. Таким чином він збільшиться на 2,3 млн грн за підсумками року
Державний борг України може перевищити позначку у 5 трильйонів гривень. Це може відбутися вже у грудні. Таким чином він збільшиться на 2,3 млн грн за підсумками року, про це повідомив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у Telegram, пише "Україна Комунальна".
 
Він зростає через необхідність покриття дефіциту в бюджеті.
 
“Вже наступного місяця держборг ймовірно перевищить позначку в 5 трильйонів гривень (137,5 мільярда доларів), збільшившись на 2,3 трильйона гривень (за підсумками року орієнтовно до 90% ВВП). Держборг зростає через необхідність покриття дефіциту бюджету воюючої країни”, – написав він.
 
Він заявив, що від початку великої війни держборг збільшився у гривні на 81,6% (+2,3 трильйона грн), а у валюті на 46,1% (+43 млрд доларів). Основний же приріст боргу від початку війни зумовлений зовнішніми запозиченнями.
 

Водночас Мінфін зазначає, що станом на 31 жовтня державний і гарантований державою борг України становив 4 958,37 млрд грн або $136,35 млрд. Так, він збільшився за місяць на 71,77 млрд грн або $2,72 млрд. Таким чином, держборг зріс до нового історичного рекорду. 

 
Комментарии (0)