ГлавнаяНовости ЖКХСобытияДо програми підтримки України залишилися "тижні" – МФВ

До програми підтримки України залишилися "тижні" – МФВ

Міжнародний валютний фонд знаходиться в декількох тижнях від завершення повноцінної програми підтримки України, заявила директор-розпорядник фонду Крісталіна Георгієва
Міжнародний валютний фонд знаходиться в декількох тижнях від завершення повноцінної програми підтримки України, заявила директор-розпорядник фонду Крісталіна Георгієва в інтерв'ю CNBC.
 
Вона зазначила, що рішення про нову програму мають прийматись оперативно, оскільки "час не грає на руку Україні в цих надзвичайних умовах війни".
 
“Ми говоримо про кілька тижнів, це не дуже довгий період часу”, — сказала Георгієва.
 
Також вона наголосила, що у МВФ впевнені, що Україна виконує свої вимоги щодо фіскальної політики, управління, боротьби з корупцією та стабільності фінансового сектору.
 
“У нас є країна, де працюють інституції. Де виплачуються пенсії. Де існують соціальні послуги. Де уряд зацікавлений у продовженні реформ, навіть коли падають бомби”, — заявила Георгієва.
 
У МВФ оцінюють, що Україні цього року може знадобитися фінансова підтримка на суму в межах 40-48 млрд дол.
 

За словами Георгієвої, окрім підтримки української економіки в умовах війни, реформи також допоможуть “прискорити” зусилля України, спрямовані на вступ до ЄС. Відповідно, одним з пріоритетів співпраці МВФ та України є допомога в напрямку приєднання країни до ЄС. 

 
Комментарии (0)