ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаД.Шмигаль: "Цієї зими Уряд не планує зміни жодних тарифів для населення"

Д.Шмигаль: "Цієї зими Уряд не планує зміни жодних тарифів для населення"

Держава зберігає пільговий тариф на електроенергію для населення. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду
Держава зберігає пільговий тариф на електроенергію для населення. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 30 січня, пише "Україна Комунальна".
 
«Тариф був і залишається 2 гривні 64 копійки за кВт⋅год: «Загалом цієї зими Уряд не планує зміни жодних тарифів для населення», — підкреслив Прем’єр-міністр.
 
Як зауважив очільник Уряду, після того як минулої зими 50% енергосистеми було вражено ворожими ракетами й дронами, Україна провела масштабні ремонти й додали в енергетику 2,2 ГВт потужності. Сьогодні в жодному регіоні обмежень та відключень немає і не планується.
 
Також, за словами Прем’єр-міністра, було збільшено до 1,7 ГВт наші можливості імпорту електроенергії завдяки повній синхронізації із мережею ENTSO-E.
 
«Попри постійні атаки, які продовжуються і цієї зими, ракетами та шахедами на об’єкти української енергетики, особливо на Сході України, в наших домівках є світло, і це насамперед заслуга наших енергетиків. Вдячні їм за цю щоденну, важку, небезпечну роботу», — відзначив очільник Уряду.
 
Нагадаємо, раніше народний депутат, член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк, розповів, що вартість електроенергії для побутових споживачів в Україні можуть підняти вдвічі. Тоді тариф буде складати майже 6 грн за кВт-год.
 

"Тарифи на електроенергію виростуть вдвічі вже цього року. До цього нас підштовхують партнери і необхідність інвестицій в розвиток вітчизняної енергетики", - заявив депутат.  

 
Комментарии (0)